Twitter - Friss hírek

Schedule

2009.10.01. 18:13 R i c s i

Egy mozgalmas nyár történései.



A Heatley történet nyár legizgalmasabb aztán szépen lassan legidegesítőbb témájává vált.  Mint tudni Illik az eredeti hír az volt, hogy Dany Heatley a cseréjét kérte Ottawából. Semmi többet nem tudtunk, de hallottuk, hogy Murray (GM) már tárgyal is hogy tovább cserélje. Több csapat is szóba jött (Edmonton, San José, Colorado, Los Angeles). Sok időnek el kellet telnie mire jött az első konkrét kiszivárgott ajánlat. Az Oilers Coglianot, Smidet és Pennert adta volna Heatleyért. Murray egyből dealt mondott, ám ekkor bukkant fel Heatley szerződésébe NTC (NoTrade Clause). Ez pedig azt jelenti, hogy nem a GM dönti el hogy hova cseréli a játékosát hanem ebben az esetben Heatley is beleszólhatott hova akar menni. Persze Edmontonba nem akart menni, hiszen nincs olyan erős csapat, akivel esetleg kupát nyerhetne. Ez után bő másfél hónap telt el azzal, hogy csak találgatások és semmi konkrét eset nem történt. Aztán Heatley végre megszólalt és a riporterek elé állt:
„Pár évvel ezelőtt mikor aláírtam Ottawába úgy éreztem a csapat szerves része lehetek. Az utóbbi években folyamatosan csökkent a szerepem a csapatnál. Leginkább az elmúlt hónapokban éreztem ezt”.
„Szerződésem van a csapattal és ezt tiszteletben tartom. Ha nem lesz megegyezés az edzőtáborig, akkor természetesen én is ott leszek az edzőtáborba. A legjobb tudásom szerint fogok játszani továbbra is."

Hát történés nélkül szépen el is jött az edzőtábor első napja. Ekkor már mindenki biztosra vélte Dany fiú marad a fővárosban.  A csapat elkezdte a szezon előtti erőnlét felmérést is, amikor robbant a hír: Murray megegyezett a San Joséval így Cheechoo, Michalek és egy 2.körös draftpick érkezik Heatleyért cserébe Ottawába. Heatley persze egyből szedte a cuccát és meg sem állt Kaliforniáig.

A Murray nyarát szinte teljesen felemésztette a Heatley saga. A szabadügynök piac kezdetekor is mindenki arról beszélt, hogy vajon Heatley hova megy. Hát ugye nem ment sehova, de viszont érkezett nem is akárki. A montreali közönség kedvenc Alex Kovalev. A veterán csatár a liga egyik legjobb kezű csatára (Erről itt meg is győződhettek), akinek rutinja rengeteget segíthet a fiataloknak. Az előző alpontban ugye leírtam Cheechoo-t és Michaleket, hogy hogyan érkeztek. Cheechoo ugye talán még mindig az eddigi egyetlen 50 gólos szezonjából él. 4 milliós fizetése rendkívül sok, de talán jót tehet neki a környezetváltozás és új társak mellet újra elérheti a top formáját. Michalekről kb. ugyanez elmondható csak ő még fiatalabb. Hatalmas reménységnek indult (kapott is 1 nagy szerződést) ám ő sem tudta megmutatni a benne rejlő tehetséget. Talán Kanadában kijön neki a lépés.

Heatley már kb. minden bekezdésbe említést kap. Ő volt ugye a nagy távozó. Emellett kiengedtük (másodszor is) a szabadügynök piacra Mike Comriet. Aki nagyon sokáig várva döntésével végül az Edmonton Oilershez írt alá 1 évre 1.1 M $-ért. Egy veterán védő Jason Smith is elhagyta a csapatot, ő visszavonult a profi pályafutásától. Több mint 1000 NHL meccs után. Róla olvashattok  még ha lejjebb görgetitek a blogot. Brendal Bell is távozott a csapattól. A tehetséges védő a St. Louis Blues csapatát választotta, ahol állandó NHL szerepléshez juthat.

A Draft is érdekesre sikeredett. A 9. helyről várhattuk a draftot. Murray elképzelései szerint Kadri-t fogjuk húzni. Rendkívül tehetséges centert aki Tavaresnek centerezett az OHL-ben. A Toronto a 8. helyről draftolt és már ezen nem is meglepődve Burke bekevert. Kihúzta Kadrit. Aztán egyből rohant Murrayhez, hogy nem akarunk cserélni. Murray elküldte melegebb éghajlatra majd kihúzta Jared Cowent.  Ő is rendkívül tehetség, de tavaly egy súlyos térdsérülés miatt majdnem az egész szezont ki kellet hagynia. Az előzetes draft listáról így hátrébb is szorult. Kicsit kockázat volt behúzni, de talán ennyit megér. A 2. körben egy fiatal svéd szélsőt húztunk ki Jakob Silfvenberget. Ő róla szinte semmit sem tudni, de egyenlőre marad Svédországban. Számomra a draft legnagyobb fogása eddig A Columbus pickjéből húzott Robin Lehner. A fiatal svéd kapus az előszezonban és az edzőtáborokban kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A szakértők szerint a tinédzser kapus már az NHL-re kész. Minden esetre felesleg lenne a mélyvízbe dobni, 2 évet még a juniorok között tölt el. A Többi draftolt srácra egyenlőre nem térnék ki.

6 meccset játszottunk az előszezonban. Felemás sikerrel. Az elején nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk majd a vége felé kezdtünk felpörögni. Az első 2 meccset a Florida ellen játszottuk, hát elég gyengék voltunk, de a Roster sem volt erős. Két sima zakó. Aztán elutaztunk Montrealba ahol a hazai csapatnak sikerült otthon nyernie. Érdekessége a meccsnek hogy kimaradt a keretből Kovalev. Másnap otthon fogadtuk őket a Canadiens. A sztárok nélkül játszva is 6-1-es sikert arattunk. A Montreali srácoknak semmi nem jött össze viszont nálunk Fisher mesterhármast ért el. Ezután egy könnyed meccset vívtunk a Tampa ellen. Ahol ismét sikerült nyernünk.  A Pre-season utolsó meccse a Boston ellen otthon játszottuk. Rengeteg helyzet maradt kihasználatlanul és Tim Thomas 36 védéssel végig parádézta a meccset.  2-4-0-s mérleggel zártuk az előszezont, ami kimondottan gyengének mondható, de mint tudjuk az előszezon semmit sem számít.

Florida Panthers – Ottawa Senators  3-1
Ottawa Senators – Florida Panthers 1-2
Ottawa Senators – Montreal Canadiens 1-2
Montreal Canadiens – Ottawa Senators 1-6
Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 3-1
Boston Bruins – Ottawa Senators 2-1

Pár új arccal ismerkedhetnek meg azok akik majd Október 3.-án megnézik a szezonnyitót. Két fiatal kap lehetőséget bemutatkozni az NHL-ben. A védelemben Erik Karlsson foglal majd helyet. A rendkívül kistermetű és tehetséges védő a nyáron rengeteget edzett és sok izmost pakolt magára. Az edzőtáborban felhívta magára a figyelmet így kihagyhatatlan a védelemből. A másik srác a dánok reménysége Peter Regin a fiatal center már megjárta a világbajnokságot is a dánokkal és tavaly az AHL-t is. Ő a kívülállók számára meglepetésként tűnhet majd fel a 2.sorban Fisher és Kovalev oldalán.

Ha előrejelzést kéne csinálnom, akkor azt mondanám ez a csapat a jelenlegi állapotok szerint nem fog bejutni a rájátszásba, de remélem rám cáfol majd a csapat. Olyan 9.-10. helyre tenném Keleten a csapatot a divizóban pedig olyan 4.-5. helyre.

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása