Twitter - Friss hírek

Schedule

2010.01.24. 20:43 R i c s i

Fontos lépés a cél felé!

Ottawa Senators - Boston Bruins 2-1

Szombati délutáni látogattunk el a Bostonhoz, ahol a csapat arra készült hogy megszerezze zsinórban a 6. győzelmét. Spezza visszatért a csapatban, de viszont Volchenkov sérülés miatt kihagyta a mérkőzést. Az első harmadban lehetett érezni még a csapatokon azt amit hétfőn is lehetett. Kicsit tompán kezdett mindkét csapat, kevés játékmegszakítás volt és egyik csapat sem tudott fölényt kialakítani játék. Az első emberelőnyre is sokat kellett várni, de ott hatalmas meglepetés ért. Ennyire gyönyörűen még idén nem játszott a csapat emberelőnyben. A korong el sem hagyta a Boston harmadát és 6 kapuralövést is produkáltunk végül Kovalev lövése a kapuvasról pattant ki. Thomas ezt a PK-t egy maga védekezte ki. A PP után a csapat hiába támadott végig nem tudott érdemleges helyzetet kialakítani egészen az utolsó másodpercekig amikor a Boston a semleges zónában passzolgatva félig már az öltözőben érezte magát, Foligno szerezte meg a korongot a felezővonal környékén és passzolt Alfredssonnak aki harcosan elküzdötte magát a kapuig és 6 másodpercel a vége előtt bevette az addig parádézó Tim Thomas kapuját.

A második játékrész végre a fölényünket hozta, de hiába uraltuk a játékot és vártuk a második gól megszületését a hazaik egy korong felhozatal után egyenlítettek. Paille eresztett meg egy lövést, amolyan tessék-lássék módjára ami Elliott kapus mellett a kapuba vágódott. Ez megadta a lendületet a hazaiknak és folyamatosan támadtak. A gól után alig telt el két perc amikor Paille passzát Recchi kotorta a kapuba. A gól után Elliott és Karlsson is hevesen reklamált a játékvezetőnél, aki ezután visszanézette az esetet és hosszas tanácskozás után megállapította hogy Recchi rugó mozdulattal juttatta a játékszert a vendég hálóba. Így a gólt törölte a játékvezető. Boston emberelőny következett ahol Elliott szép védéseinek köszönhettük hogy még mindig döntetlenre állunk. A PK letelte után egy kontra támadást vezettünk ahol Kovalev finom passza után a sérülésből visszatérő Spezza lőtte ki a felső sarkot. A semmiből szereztük meg a vezetést ismét. Ezután lendületben maradt a csapat és sikerült még egy gólt lőni, de a játékvezető ez érvénytelenítette. Alfredsson lövésébe kapott bele Fisher a kapu előtt, de a videózás után kiderült hogy magas bot miatt szabálytalan volt. A harmad vége előtt még Lucic előtt adódott egy nagy lehetőség, de Elliott szépen védett a botossal.

Az utolsó játékrészben mindenki hatalmas Bostoni fölényt várt. Kevés kapuralövést eresztettek el, de a korong sokkal többet volt nálunk. Jó védekezést mutattot be a csapat ami nagyon meglepő volt Volchenkov hiányában. A Boston kénytelen volt egyre jobban kitámadni és ez jó kontra lehetőséget teremtett nekünk. Foligno egy gyönyörű szolót mutatott be, de a végén már túl cselezte magát és nem tudta kapura lőni a játékszert. Egy perc sem kelett Karlsson is egy szépet szólózott, de az ő lövését csak a vas tudta hárítani. Meglepő volt hogy a Boston komolyabb helyzet nélkül végig támadta az utolsó perceket, így nagyon izgulnunk sem kellett a végén.

Összességében nagyon jó csapatként müködtek a srácok és talán ez volt a győzelem kulcsa. Emellett ki kell emelni Foligno harcosságát és Karlsson stabilitását hátul. Spezza visszatérése nem nagyon keverte meg a jól működő támadójátékot. Elliott is zsinórban a 4. meccsén védett. Mind a négy találkozót nagyon megbízhatóan védte végig. Alfredsson is érdemes megdicsérni hiszen az elmúlt öt meccsen 7 pontot szorgoskodott össze.

Gólszerzők:
Alfredsson (Foligno, Carkner)  1-0
Paille (Bergeron, Wideman) 1-1
Spezza (Kovalev) 2-1

Kapuralövések:
Ottawa: 23 lövés
Boston:
33 lövés

Three Stars:

1st Star - Daniel Alfredsson (1G)
2nd Star - Daniel Paille (1G)
3rd Star - Erik Karlsson (2 SOG)

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása