Twitter - Friss hírek

Schedule

2010.02.14. 20:30 R i c s i

Üdvözlünk Cullen!

Február 12 nagy mozgásokat hozott a csapat számára. Elcseréltük Picardot és egy 2010-es draftcetlit a Carolina Hurricanes rutinos centerére Matt Cullenre. Cheechoot waiverre tettük. Ezek kifejtése következik.


Cullenról pár szót:
Matthew David Cullen 1976.November 2.-án láttam meg a napvilágot Minnesotában. Igazi hokis karrierje 1995-ben kezdődött. Miután lediplomázott Moorhead High Schoolon a St. Cloud State csapatához igazolt, érdemes megjegyezni itt az édesapja edzősködött az ott léte alatt. Első szezonjában beválasztották a WCHA újonc csapatában, majd utolsó évében részt vett a WCHA all-star gálán. Az itt eltöltött két szezon alatt 75 meccsen 86 pontot termelt csapatának, de így sem sikerült kiharcolni a rájátszást a két év alatt. 1996-ban bejelentkezett a draftra ahol az akkor még Anaheim Mighty Ducks a 35. helyen ki is választotta az ígéretes centert.  Az újoncnak először nem sikerült beverekednie a kacsák kezdőjébe így a farmcsapatban bontogatta szárnyait. Tizenöt meccsen szerzett 18 gólja azonban hamar felkeltette az érdeklődést iránta a nagyoknál. Végre bemutatkozhatott az NHL-ben  és a csonka újonc szezonjában termelt 27 pontjával megszilárdította a helyét Anaheimben. 2003-ig játszott a kacsáknál ahol minden szezonjában hozta a 40-50 pontos átlagokat. 2003. Január 3.-án azonban a Florida magához cserélte az akkor 27 éves Cullent.  Pavel Trinka és egy 4. körös draftcetli társaságában ment Floridába Sandis Ozonlishért és Lance Wardért cserébe. Két szezont töltött el Floridában ahol nem igazi találta a régi Anaheimi játékát.  Szerződése lejárta után a liga lockout  alatt Olaszországba igazolt az SG Cortina csapatához. Következő szezonra aláírt egy szerződést a Carolina Hurricanes csapatához. Cullen hozta a régi játékát és ismét 50 pontos szezonra volt képes. Csapatával megnyerte a Stanley kupát.  Ennek ellenére a Carolina nem tartotta meg és aláírt 4 évre a New York Rangers csapatához. Egy szezon után azonban a Rangers elcserélte a régi kenyéradójához Carolinába. Cullen újra formában lendült és hozta a tőle várható pontokat. 2009. Február 12.-én pedig megérkezett Ottawába Alexander Picardért és egy második körös draftjogért.

 

Cheechoo waiveren:
Nem volt meglepő döntés Murraytől  (GM egy éves szerződést hosszabbított a csapattal). Cheechoo fizetése 3 millió dollárt évente. De az elmúlt szezonjai borzalmasra sikerültek. Nem találja régi formáját. A Waiverről senki nem vitte el így a farmcsapatban mutatkozhat ma este be. Év végén valószínűleg a kivásárlás vár rá.

 

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása