Twitter - Friss hírek

Schedule

2008.12.21. 05:09 R i c s i

Csillaghullás áldozatokkal!

"Jason Smith's first goal of the season 3:30 into overtime lifted the Ottawa Senators to a 5-4 victory over the visiting Dallas Stars on Saturday."

Nehezen, de csak meglett. A Dallas hasonlóan hozzánk elég szerényen kezdte a szezont. A gyenge szereplés oka lehet Morrow sérülése, aki a teljes szezont kénytelen kihagyni. Nálunk sérült játékosok nincsenek viszont gyenge játék igen. A Csapat az utolsó 5 meccséből 4-et elvesztett és átlagba 1 gólt lőtt meccsenként és ha ehhez hozzávesszük a átlag 3 kapott gólt már ki is derül milyen szarok vagyunk. Na, de akkor a meccsről:

A kapuban Martin Gerber kezdett. Auldra ráfér a pihenés meg a Devilstől kapott 5 gólt is ki kellet heverni. A mérkőzés első percében átvettük az írányitást a kicsit álmosan kezdő Stars felett. Daniel Alfredsson az első percben egyből kipókhálózta a hosszú felsőt ezzel megszerezve a vezetést. A gól után tovább támadtunk, ha már lendületben voltunk. Sok helyzetünk akadt ám Turco kapus védett. A kihagyott helyzetek után a Harmad végére átvette az irányítást a Dallas. Körülbelül 40 másodperc lehetett vissza amikor Niskanen ki tudta használni az adódott lehetőséget. Az első harmadra úgy ment a két csapat, hogy kiegyenlített küzdelem folyt és az eredmény is a valóságot tükrözte.

A csapat mintha lemásolta volna az első harmados kezdést és frissen, dinamikusan kezdte a második játékrészt. Itt több lehetőség is adódott, de csak egy kapuvasig jutott a csapat. 4 percnek kellet eltelnie mikorra a sok helyzet góllá érett. A találat szerzője Vermette volt. Vermette utoljára talán 1-2 hónap lőhetett gólt. Nagyon gyenge teljesítményt nyújt idén, de ezt bepofozta. Hogy véletlenül se legyen sokáig nagy öröm arról Brad Richards gondoskodott. Amilyen szarul áll a 2 csapat olyan izgalmas találkozott játszottak egymással. Nagy volt az iram és sok kapura lövés. Na, de vissza a meccsbe. A Dallas az egyenlítés után nem elégedett meg az eredménnyel. 2 perc sem kellet neki a gólszerzésre. Petersen talált be Gerber kapujába. Sajnos viszont eben a harmadban történt egy sérülés méghozzá elég rosszkor. Robidas lökte hátulról a palánkra Alfredsson, akiről tudjuk, hogy elég sérülékeny így szinte borítékolható, hogy egy pár meccset ki kell hagynia. A sérülés nem zavarta meg a csapatot és ezt Spezza be is bizonyította. Egy Kubától kapott passzal cikázott át a védők között majd az elfekvő Turco mellett lőtt a kapuba. Ezzel ismét egalizált (3-3).

Az utolsó játékrészt emberelőnyben kezdtük. A már jól megszokott kezdés ismét nem hazudtolta meg magát alig telt el másfél perc Picard máris a kék vonalról lőtte be a vezető gólt. Itt kezdett az izgalmas mellé érdekes is lenni a meccs. A Dallas kezdett mindent feltenni a gól lövés érdekében, így a védelmük picit fellazult. A Sens több lövést is szabadon ereszthetett Turco kapujára, de főként Stars helyzetek voltak. Nagyjából 5 perc lehetett vissza mikor a Dallas kiegyenlített Eriksson révén. Itt már sejthető volt, hogy nem lesz döntés a rendes játékidőben. Az OT-ben mind 2 csapat a biztosan ki akarta húzni kapott gól nélkül. 30 másodperccel a OT kezdete után Daley óriási butaságot követett el. Szándékosan kilőtte a korongot a pályáról, ezzel hatalmas bajba sodorva csapatát. A Stars berendezkedett a bunker hokira a 2 perc alatt. Számolni sem lehetett mennyi lövés ment kapura, de a csodával határos módon valahogy nem ment be a korong a kapuba. Azt gondoltam ha ezt nem tudtuk belőni akkor jó az SO és lesz ami lesz. Ám a csapat a elpocskolt PP után nem állt vissza védekezni ehelyett még előrébb jöttünk. Végül Fisher passza után a veteránvédő Jason Smith döntött. Smithnek ez volt az első pontja idén. Gólt utoljára 104 meccsel ezelőtt szerzett.

Összegezve:
Volt pár érdekes bírói itélet, de ez főként a Dallast sújtotta. A két csapat nagyon élvezetes körömrágós meccset játszott egymással. Aki látta tudja miről beszélek. Legközelebb 24.-én lép pályára a csapat a Flyers ellen


1 komment


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agentT 2008.12.21. 06:52:25

Na, ezt jól megírtad:D
süti beállítások módosítása