Twitter - Friss hírek

Schedule

2010.01.31. 21:06 R i c s i

Győzelem a hoki napján!

Montreal Canadiens - Ottawa Senators 2-3 (OT)

 

 Franchise rekordot állított be csapat tegnap a hoki napján Kanadában. A csapat zsinórban 9. alkalom nem talál legyőzőre.

A meccs hatalmas irammal indult. Sokat lövőldőztek kapura mindkét részről, első nagy helyzetre a 3. percig kellett várni: Michalek gyönyörű cselezgetéssel került helyzetben de mire lövő helyzetbe került már kisodorták a korong a kapu elől. A Canadiens elég elképzelés nélküli támadójátékot mutatott be így hiába lőttek sokat kapura nem volt komoly veszélyben Elliott kapuja. A harmad vége előtt a már-már szokásos gólszerző a Habs ellen Kovalev szerezte meg a vezetést. Gyönyörüen állt fel a csapat a támadó harmadban és Kuba finom passza után Kovalevnak már nem volt nehéz dolga. Az első harmad hazai fölényt hozott így abszolút megérdemelt volt az egy gólos vezetés.

A második eleinte tökéletes folytatása volt az elsőnek. Főként Senators kapura lövések és Halak nagy védései voltak megfigyelhetőek. A harmad felénél emberelőnyhőz jutottunk amit nagy meglepetésre (liga utolsó PP egység) sikerült is kihasználni. Kipasszoltuk gyönyörűen a védőket Kuba lőtt, de Spezza belekapott a lövésbe ami így irányt változtatott és egyenesen Halak kapujába vágódott. Alig telt el 5 perc amikor a Canadiens is megkapta a maga emberelőnyét. Az addig borzasztó támadójátékot bemutató Canadiens egy gyönyörű összjátékot követően Pouliot révén szépített. Továbbá hozzátartozik még hogy Foligno egy lövés blokkolás közben eltörte a lábát (6-8 hét pihenő). A második játékrész 2-1-es hazai vezetéssel fejeződött be.

Az utolsó játékrész is hasonlóan az első kettőhőz hatalmas iramot hozott. A Senatorok több emberelőnyős lehetőséget is kihasználatlanul hagytak. Egy szerencsétlen ütközés következtében Mike Cammalleri valószínűleg súlyos sérülést szenvedett (hétfőn lesznek részletek). Volchenkov ütközött vele és olyan szerencsétlenül gyűrte oda a lábát a palánkhoz hogy nem tudta folytatni a meccset. Ezután a játék egyre keményebb lett ami nem tett rosszat a meccsnek. A sok hazai kihagyott helyzet pedig végül megbosszulta magát: A Habs kapott emberelőnyt 3 perccel a meccs vége előtt amit Gionta egy gyönyörű összjáték után értékesített. Jöhetett a hosszabbítás. A vendég csapat idén a legtöbb meccset nyerte a hosszabbításban az egész ligában.

Az OT egy elég offenzív játékot hozott. Mindkét csapattól inkább a biztos védekezést vártam ehelyett főleg a támadásokat favorizálták. Spezza gyönyörűt szólózott a védők (3 játékost cselezett át) között majd mikor a kapura tört Gill buktatta. Egyértelmű hogy büntető lett volna a helyes ítélet, ehelyett a játékvezetők csak kiállítást ítéltek. Alig kezdődött el az emberelőny amikor Spezza már is kiszórta magát a meccsből. Egyik vendégjátékos ütője esett a jégre ő pedig még belepiszkált hogy ne tudja felvenni a védő. Ezt a bírók 2 perccel díjazták. 3on3 következett, ami nagyon izgalmas játékot sejtetett. Egy percet sem kelett várni: Fisher ugrott ki ziccerben és 2 védővel a nyakán Halak mellett a kapuba lőtte a játékszert. Ezzel megnyerte a csapat meccset és új Franchise rekordot állított be azzal hogy 9. alkalommal győzött zsinórban. Ez idén csak a Washingtonnak sikerült rajtunk kivül.

Gólszerzők:

Kovalev(Kuba, Karsson)  0-1
Spezza (Kuba, Kovalev) 0-2
Pouliot (Plekanec, Cammalleri) 1-2
Gionta (Markov, Plekanec) 2-2
Fisher (Karlsson) 2-3

Kapuralövések:
Ottawa: 37 lövés
Montreal: 29 lövés

Kapus Statok:
Elliott: 27/29
Halak:
34/37


Three Stars:
1st Star - Mike Fisher
2nd Star - Alex Kovalev
3rd star - Tomas Plekanec

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása