Twitter - Friss hírek

Schedule

2010.09.21. 21:01 R i c s i

Szezonra hangolódva

Ebben a postban megpróbálom összefoglalni az elmúlt idők és az elkövetkező idő várható történéseit. Nyakunkon az előszezon és egyre inkább közeleg a szezonnyitó.

A szabadügynökök:
A piac nyitásának napjára a szerződés nélküli játékosok sorsa eldőlt. Volchenkov, Sutton, Cullen is a távozás sorsára jutott. Az orosz New Jerseyben kapott szerződést, ahol sokat segíthet blokkjaival Brodeurnek. Szerződése öt évig szól és évente 4,2 millió dollárt tehet zsebre. Sutton keménységére Volchenkov távozásával nagy szükség lett volna, de ő Californiába szerződött. A Niedermayer nélküli új Ducks D-nek szüksége van egy ilyen testi adottságokkal megáldott játékosra. Cullen viszont már csak levezetni készült, így nem volt maradása a fővárosba. Minnesotába igazolt 3 évre ahol a nyugdíjas évekre bőségesen megkeresheti a pénzét (évente 3,5 M $). A korlátozott szabadügynökök is épp időben kaptak szerződést. Először Foligno kapta meg a maga pénzét. Újonc szerződése kifutott, de tavaly sokat volt sérült. A ponttermelés elmaradt, de továbbra is nagy reménységnek tűnik. A következő szezonban megmutathatja, hogy tényleg képes lesz-e hosszútávon az első 2 sor valamelyikében helyet foglalni. Két éves szerződést kapott évenkénti 1,2 millió dollárral. A tavalyi szezonban újoncként bemutatkozó Regin egy szinte tökéletes újonc szezont produkált. Újonc szerződése után kapott egy visszafogott 1 millió dolláros szerződést, de ha hasonló ütemben fejlődik, akkor később nagy pénzeket tehet zsebre.  Chris Campolit is megkínáltuk egy új szerződéssel. Ő folyamatosan fejlődő játékot mutat. Érkezésekor újonc hibákat vétett, ám egy szezon alatt egy nagyon megbízható bekk vált belőle, aki emberelőnyös szituációkban is rendkívül jól használható. Ő egyéves szerződést kapott a klubtól 1,4 millió dollárért. Ha tartja a formáját jövőre egy nagyobb szerződés is kinézhet neki.

A veterán orosz:
A piac nyitása után pár perccel már tényként közölték a kanadai lapok: Sergei Gonchar a Pittsburgh Penguins veterán védőklasszisa a kanadai fővárosban folytatja a pályafutását. A szerződése viszont annyira már nem kedvező a csapatnak. Három évre írt alá évenkénti 5,5 millió dollárért NTCvel (szinte képtelenség elcserélni).  Az életkora sem túl kedvező, hiszen 36 éves és ha netán komolyabb sérülést szedne össze a visszavonulása esetén is beleszámítana a fizetési sapkába a fizetése. Gonchar viszont azt mondta, hogy a 2014-es hazai rendezésű téli olimpián még ott akar lenni.  Na akkor jöjjenek a pozitívumok is.  Gonchar nagyon jó az emberelőnyös szituációkban, amire nagy szükség lesz a tavalyi csúfos PP után. Emellett rutinja a fiatal védők mellett jól jöhet. Karlsson nagyon örült az érkezésének, hiszen a játékstílusuk hasonló és talán a legjobbtól tanulhatja el a szakmát. Úgy hogy Goncharral a védelem erősödött, de egyben gyengült is, hiszen Gonchar és a távozó Volchenkov védő kvalitásait nem lehet összehasonlítani.

Előszezon:
Ma/Holnap megkezdődik a felkészülés legfontosabb része az edző meccsek. Még az erőnléti edzéseken a tavaly is sokat sérült Kubának sikerült összehozni egy lábtörést amivel 5-6 hétre harcképtelenné tette magát. Ez viszont egy kis versengést okozhat a csapatban a fiatal védők között, amiből valószínűleg a csapat csak jól jöhet ki. Kuba helyére több pályázó is van. A régi ígéret Lee. A tavalyi elsőkörös Cowen és Wiercioch.

Az előszezon menetrendje:

Szeptember 21:  @ Maple Leafs
Szeptember 22:  vs. Maple Leafs
Szeptember 24: @ Canadiens
Szeptember 25: vs Canadiens
Szeptember 28: vs. Sabres
Szeptember 29: @ Maple Leafs

 

1 komment


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agentT 2010.09.22. 07:46:45

Ez nagyon jó Ricsi, így tovább. Kell ez a blog. :)
süti beállítások módosítása