Twitter - Friss hírek

Schedule

2009.03.05. 19:36 R i c s i

A legújabb kapus szerzemény!

A legújabb kapus szerzemény!

A Tegnapi deadline első nagy igazolását az Ottawa hajtotta végre. Pascal LeClaire érkezett a csapathoz és cserébe Antoine Vermette ment a Jacketshez. A 2 csapat között várható volt egy tranzakció Vermettről, ám azt nem lehetett tudni kit kér Murray a centerért. A Blue Jacketsben sérüléssel küszködő LeClaire kapóra jött az ottawai alakulatnak kapus problémáik megoldására. Ebben az írásban, szeretném bemutatni egy kicsit érkező kapust és pár fontos részletet elmondani a cseréről. Kezdésként itt egy videó, ahol LeClaire nyilatkozik a tranzakció után.



Az interjúból sok minden kiderül így azt nem szeretném részletezni. Inkább írnák egy picit LeClaire eddig karrierjéről.

Pascal LeClaire

Született: 1982 November 7.

Karrierje:
A fiatal kapus pályafutását a juniorok között a QMJHL ligában kezdte, a Halifax Mooseheadsben. Négy esztendőt húzott le Halifaxban majd tovább állt a Montreal Rockets csapatához. Nagyon tehetséges kapusként tartották számon így jó előjellel várhatta az NHL Draftot. 2001-ben a draft legelőkelőbb helyén választott kapus lett. (1. első kör 8. hely.)

A draft után egyből a Syracuse AHL csapatában találta magát méghozzá kezdőkapusként. Három hosszú szezont kellett lehúznia a farmban mire megkapta az állandó lehetőség a Jackets NHL csapatában.

2006-ban a Columbus elcserélte Marc Denist ezzel LeClairé lett az első számú kapus pozíciója. Első teljes szezonja nem éppen úgy sikerült, ahogy azt szerette volna. A szezon elején összeszedett egy sérülést, ami miatt ki kellett 55 meccset hagynia.

Egy évre rá újra kezdőkapusként kezdte a szezont. A szezonja a lehető legjobbra sikerült minden rekordot megdöntőt a Blue Jackets háza táján. Kilenc meccs kapott gól nélkül .919% és 2.25-ös meccsenkénti gólátlaggal a Franchise legjobb kapus teljesítményét nyújtotta. Sokáig esélye volt az All-Star gálán való szerepelése, de végül nem került be a Nyugati csapatba. A szezont egy VB szerepléssel koronázta meg. Bár a teljesség örömét az Oroszok elrontották a döntőben.

A 2008-2009-es szezon viszont teljesen más lett mint az előző volt. A drafton a Columbus az első körös választásából Steve Masont választotta. LeClaire még kezdőkapusként kezdte a szezont, ám a szezon elején összeszedett boka sérülése hamar a lelátóra kényszerítette. Meg is kellett operálni ezzel pedig az egész szezonjának vége lett. Steve Mason viszont szárnyal a Columbus kapujában ezzel pedig végképp elvesztette a kezdő pozíciót csapatában.

Deadlinekor viszont elég kellendő játékos volt sérülése ellenére. Értéke már nem volt túl nagy, de a Columbus mindenképp szeretett volna túladni rajta. A két Ontariói óriás (Sens, Leafs) is érdeklődött iránta, de végül a fővárosiak tudták leigazolni.

1 komment


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

durex26 · http://www.youtube.com/watch?v=GXDch9MnG9o 2009.03.05. 20:29:44

Jó kapus szó se róla de a bokasérülés kapusoknál elég gáz, könnyen újrasérülhet gondolom ezért kaptátok a picket is. Sok sikert nektek, és neki.
süti beállítások módosítása