Twitter - Friss hírek

Schedule

2009.05.11. 20:01 R i c s i

Befejeződött a svájci világbajnokság!

„Az orosz válogatott végső sikerével zárult a svájci A-csoportos jégkorong-világbajnokság. Az Oroszok Kanada felett aratott 2–1-es győzelmével védték meg címüket.”



Végül egy ottawai arany született a világbajnokságon és az is csak fél arany, hiszen Anton Volchenkov szerezte, úgy hogy már a csoport meccsek alatt megsérült és nem álhatott az Orosz kapitány szolgálatába. Ezüstérmet viszont már többen szereztek, szám szerint 4. A vesztes kanadai csapatban szerepelt Heatley, Spezza, Fisher és Phillips. A bronzmérkőzésen Svédország legyőzte az Egyesült Államok csapatát ezzel az ottawai fiatalok (Foligno, Shannon) végül érem nélkül utazhatott haza. Jarkko Ruutu a finnekkel szintén nem szerzett érmet ők még a negyeddöntőben estek ki USA ellen. A Schubert vezette német válogatott pedig a kiesés ellen játszott bár akárhányadik helyen végeztek volna bent maradtak volna.

A ponttermést illetőleg Spezza volt a legeredményesebb Sens játékos a világbajnokságon (7+4). Mögötte csatár társa Heatley végzett (6+4). Fisher 2+3-al, Phillips 0+3-al hozta a vb-t. Az Egyesült Államokban Foligno 0+2-vel és Shannon 3+0-val zárt. A finnek képviseletében Ruutunak egy 0+2-re futotta, de ez egyértelműen csalódás, nem csak Ruutu részéről, hanem az egész finn válogatott részéről. Volchenkov a vb-n játszott 1 meccsén 1 pontot tudott termelni, míg Schubert a németektől 0+2-vel zárta ezt a vébét. Végül összegzésképpen külön szedve:

Ottawai góllövőlista:
Spezza 7 gól
Heatley 6 gól
Shannon 3 gól
Fisher 2 gól

Pontlista:
Spezza 11 pont
Heatley 10 pont
Fisher 5 pont
Shannon 3 pont
Phillips 5 pont
Ruutu 2 pont
Foligno 2 ppnt
Schubert 2 pont
Volchenkov 1 pont

+/- rangsor:
Schubert -1
Phillips +5
Fisher +4
Spezza +4
Folgino +3
Heatley +3
Shannon +2
Volchenkov +2
Ruutu 0

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása