Twitter - Friss hírek

Schedule

2009.01.04. 11:56 R i c s i

Van-e visszaút?

Ottawa Senators @ Toronto Maple Leafs 1-3

Ez már vicces :).

Sehol nem vagyunk idén az biztos. Pedig mindenki hogy mondja, hogy van még esély a Playoffra, hát szerintem nincs látva a csapatot lassan már fél szezon óta szenvedni. Pedig mekkora reményekkel vártuk az új szezont. Igaz Murray megmondta, hogy nem kell sokat várni a szezontól, de akkor is ahol Heatley, Spezza, Alfredsson kergeti a puckot ott elvárható a playoff nem? Rosszabbul állunk, mint a Leafs akinek fele olyan jó kerete sincs mint nekünk. Nem beszélve arról, hogy Ontarionak nincs Playoff csapata, ami azért egy ekkora hoki területnek elég szégyen. Pár hete még csak 5 pontra volt a playoff azóta pedig már 12 pontra eltávolodott. Van még remény? Esetleg trade? vagy menjünk a drafthelyre? Én a draft mellet állok hiszen az idei draft lesz az elmúlt évek legerősebb draftja és jelen állás szerint 2db 1st pickel is rendelkezünk. Spezzáért érdeklődik, több csapat erről mondjuk tegnap már írtam, de ha netán az Oilers odaadná érte az első körös draft pickjét akkor 3db első körössel, igaz picit lutri lenne, de hosszútávon nagyon erős csapatot lehetne építeni. (Lásd Chicago, Pittsburgh) Mondjuk a draft sem nagyon a mi műfajunk ezt is meg kell mondani. Régebben rengetegszer nyúltunk mellé az első körben. Hadd említsek párat:
1993: 1st Round 1st Pick: Alex Daigle: Volt 616 meccse az NHL-ben de nem úgy teljesített ahogy azt elvárták tőle.
1998: 1st Round 15th Pick: Mathieu Chouinard: 2 NHL meccs.
2002: 1st Round 16th Pick: Jakub Klepis: 66 NHL meccs.

És ezek csak az első körösök voltak. Rengeteg 2. körösnél félre nyúltunk. Általában 3.-4. körben draftolunk stabil NHL játékosokat.

Na, de nézzük a pozitív hírek:
Svédország-Kanada döntő lesz a Junior VB-n. Tavares vs. Hedman a következő draft 2 legnagyobb alakja. Számunkra Erik Karlsson szereplése miatt lesz izgalmas a döntő, hogy a fiatal választottunk Hedmannal párban képes lesz-e megállítani a Tavares vezette Kanada támadásait és elhódítja-e a világbajnoki trófeát a jövőbeli csapatának otthonában a Scotiabank Placeben. Valószínűleg az egész csarnok Kanadának fog szurkolni és csak pár európai Sens fanatikus fog Karlsson miatt a Svédeknek drukkolni.

Végezetül egy videó Karlsson góljáról, amit tegnap lőtt a szlovákoknak:

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása