Twitter - Friss hírek

Schedule

2010.06.27. 11:17 R i c s i

Draft után... FA piac előtt

Újra beindulás. Pár szó a draftról, az eddig történtekről és a várható történésekről.

Draft:
Június 25.-én a Staples Centerben (LA) megtartották a 2010es draft első körét. Nem meglepő módon minden a papírforma szerint alakult eleinte (Hall, Seguin). A 16. helyről vártuk, hogy kik lesznek még elérhetők. A terv szerint az Orosz centert Burmistrovot húzzuk, de őt az Atlanta már a 8. helyen magához rendelte.  Az idő telt a játékosok fogytak és Gary Bettman minket szólított a pulthoz. Murray ekkor még telefonált és mindenki várta hogy mi lesz. Kis idő elteltével Bettman egy cserét jelentett be. A 16. draft pickért a St. Louis Blues odaadta nekünk a tavaly 17. helyen draftolt David Rundbladot. Eleinte őszintén kimondva fogalmam nem volt ki ez a srác. Utána olvasás alapján úgy tűnik nagy üzletet kötött Murray. Na de nézzük mit kell tudni róla:

David Rundblad
Életkor: 19
Magasság: 1.88 m
Súly: 86 kg
Pozíció: Védő
Jobb kezes

Idén a 3. szezonját taposta a Svéd Elit Ligában ami tökéletes alkalom a rutinszerzésre. 19 évesen 100 meccsel a háta mögött nem mondható zöldfülűnek. Emellett 2 Junior vb-n is részt vett. 2009ben ezüst éremmel míg 2010ben bronz éremmel térhetett haza.

Rundblad ezekkel a szavakkal kommentálta a cserét az újságíroknak:
„Szombat reggel felébredtem és rengetegen kerestek telefonon. Nem tudtam hogy a Blues el akar engem cserélni. Így nagyon meglepődtem. Szeretek Karlssonal játszani. Ő egy nagyon jó offenzív védő én pedig jól kezelem a korongot.”

Anders Forsberg játékosmegfigyelő:
„Nagyon meglepetnek tűnt. Nagyon várja már hogy Ottawába érkezzen és találkozzon az edzői stábbal. Elmondtam neki hogy nagyon jó helye lesz Ottawában.

Nagyon jó kezű védő. Hatalmas vezér lehet az emberelőnyös szituációknál. Testalkata ellenére gyors és jól kezeli a korongot. A következő szezont még Svédországban tölti. Murray szerint 2 éven belül top 4 védő lehet a csapatban. Tökéletes párost alkothatnak majd Karlssonal a védelemben

A 2-7. körös választottakról később külön írással jelentkezem.

 

Off-Season tervek és történtek:
A szezon befejeztével a legnagyobb kérdés az volt hogy ki marad és ki távozik a szezon végeztével.

Szabadügynökök: Andy Sutton, Matt Cullen, Anton Volchenkov, Shean Donovan
Korlátozott szabadügynökök: Nick Foligno, Chris Campoli, Peter Regin,

Andy Sutton: Elég nagy a csend körülötte. Sorsa Volchenkov jövőjétől függ Ő szívesen maradna ha megfizetik. Kettő éves szerződést szeretne. Árát nehéz megsaccolni, de a plafon 4 millió. Annál többet semmiképp nem szabad adnunk érte

Matt Cullen: A playoffban nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott. Szívesen látnák nálunk jövőre is de valószínűleg nem lesz annyi hely a sapka alatt hogy aláírassuk.

Anton Volchenkov: Várható hogy távozni fog. Lejárt a szerződése és több pénzt szeretne. Hely szűkében nem nagyon tudunk vele megegyezni így valószínűleg kipróbálja majd magát a piacon. Az ügynöke próbál minél több pénzt kicsikarni. Pletykálták hogy esetleg Pittsburgh vagy Washington lehet a következő csapata.

Shean Donovan: Az öreg vízhordó a fiatalok fejlődése miatt valószínűleg nem kap új szerződést. Várható visszavonul.

Nick Foligno: A tavalyi szezonban nem játszott rosszul de rengeteget volt sérült. Ellenben hatalmas tehetség és szüksége van rá a csapatnak valahol 3 millió alatt kaphat szerződést.

Chris Campoli: Az Islanderstől érkezett még tavaly és most járt le az újonc szerződése. Nem emelkedik ki a játékával, de egy  valami elárulja mennyire jó: Amikor Campoli játszik a meccsek nagy részét győzelemmel hozzuk le. Nélküle elég gyatrán ment a csapatnak. Valószínűleg aláírhat valahol 2 millió környékén

Peter Regin: A dán fiatal nagyon bíztató újonc szezonja után valahol 3 millió körüli szerződést kaphat. Az ügynöke azonban sok pénzt szeretne kihozni belőle.


Mi lesz veled Spezza?
Tavaly nyáron a Heatley mizéria tartotta lázban az újságírókat idén itt az új: Spezza. A 10. szeonját taposó center elvesztette tiszteletét a szurkolókkal szemben és a játéka sem kifogásolható. Ezek után reppentek fel olyan pletykák miszerint szívesen látnák Columbusban, New Yorkban vagy esetleg Edmontonban. Spezza pedig nem szeretne távozni. Idén nyáron megszűnt az NTC a szerződésében így nem sok beleszólása van a történtekben. Murray szeretné megtartani hiszen töretlen a bizalma felé. A napokban leültek megbeszélték a dolgokat. Murray a drafton kijelentette, hogy Spezzatól nem fog megválni a nyáron. Persze ez még nem jelent semmit. Egy nagyon jó ajánlat esetén kényelmesen elengedheti a vajkezű centert. Nagy valószínűséggel persze a következő szezont is Ottawában kezdi meg, de előfordulhat, hogy nem tölti majd ki nálunk a még 4 évre szóló szerződését.

 

3 komment


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshhh · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2010.06.27. 14:41:07

Spezza helyzete annyiban hasonlít a tavalyi heatley ügyhöz, hogy július elsején 4M dollár bónuszt fogtok kifizetni neki, azok után pedig vétek lenne elpasszolni. Sztem nem megy sehova, főleg nem hozzánk.

Egyébként gratulálok 1-2 évvel ezelőtthöz képest nagyon sokat javult a helyesírásod, ami hatalmas plusz. :-) Így már sokkal jobb olvasni a bejegyzéseket.

R i c s i · http://senators.blog.hu 2010.06.27. 22:35:15

Word csodákra képes. :D
Egyébként ez a blogírás is nálam kedv kérdése. Most volt kedv lehet 2 hét múlva megint nem lesz. Próbálom itt folytatni a dolgokat. Minél több csapatnak kell blog így tudjuk az NHL-t népszerűsíteni ebben a kis országban.
süti beállítások módosítása