Twitter - Friss hírek

Schedule

2009.11.09. 19:55 R i c s i

Október szövegesen

Nem rég beratkam az októberi meccsek összefoglalóit videó formátumban a blogra. Ám most elmondanám a véleményem az első hónapról


Általánosságban:
Szerintem elégedettek lehetünk a csapat eredményeivel az első hónap után (A két eddigi novemberi meccset felejtsük el). 6-4-2-vel hoztuk Októbert. Ez egyértelműen rájátszást érő helyt jelentett az első héten. Persze ebből ne következtessük azt hogy húú de jó a csapat és ott leszünk a rájátszásban. Hosszú út van még Áprilisig. Voltak váratlan győzelmeink, de szinte "kötelező" meccseket buktunk el.


Kapusok:
Mindenki hatalmas szeretettel és elvárásokkal üdvözölte Pascal LeClaire-t. A ex-Columbusi kapus egyenlőre hozza a tőle elvártakat és érzésem szerint nagyon hiányzott egy ilyen kapus a csapatból. Ő nem Gerber, Auld szinten véd. Pár napig influenzás tünetei voltak ami miatt 2 meccset ki is kellett hagynia. Elliott tavaly év végén már első számú kapusként bízonyíthatott, de mindenki tudta hogy LeClairrel szemben alulmarad ha kezdő kapust kell választani. Elliott eddig 4 meccset kapott, ahol nagyjából megfelelt egy backuptól elvártaknak, bár néha hajmeresztő dolgokat művelt.

Brian Elliott 4 meccs .892% és 3.20 GAA
Pascal LeClaire 11 meccs .897 és 2.70 GAA

Védelem:
Talán mindenki erre volt legjobban kíváncsi. A tavalyi védelem nem hozta az elvártakat. Idén sem sokat változott a felállás a veterán Jason Smith visszavonult és Matt Carkner lett felhívva az AHLből. Carknernek érdekes a karrierje. Még 1999-ben draftolta a Montreal Canadiens.10 éven keresztül 2 db NHL meccs jutott neki (Sharks, Sens). A pre-seasont végig játszotta a csapattal és nagy AHL tapasztalattal van keresni valója a csapatban. Eddig főként verekedéseivel tűnt ki a csapatból, ám egyre jobban fejlődik. Megszerezte élete első NHL gólját is. A fő probléma, hogy a védelem folyamatosan sérülésekkel küzd így nem lehet igazán lemérni mit tudnának együtt. Átlagban 3 gólt kapunk egy meccsen, amit én nem érzek rossznak. A támadók elég jól teljesítenek úgy hogy a védelemre eddig panasz nem lehet.

Matt Carkner 14 meccs 2 pont (1+1) és +1
Filip Kuba 6 meccs 3 pont (0+3) és +1
Anton Volchenkov 10 meccs 5 pont (1+4) és +4
Chris Phillips 14 meccs 3 pont (1+2) és +6
Chris Campoli 14 meccs 5 pont (1+4) és 0
Alexandre Picard 13 meccs 4 pont (1+3) és +2

Támadók:
A Heatley trade óta mindenkit foglalkoztat, hogy a kapott 2 játékos vajon pótolni tudja-e majd a gólokat. Ez félig teljesült is. Michalek szárnyal és élete legtöbb gólja lőheti idén. Cheechoo viszont kiábrándító. 14 meccs alatt 2 pontot bírt összeszedni, ami nagyon kevés egy olyan játékostól aki anno 50 gólos szezont produkált igaz nem itt. A fizetéséről nem is beszélve. Spezza játéka lényegében az elmúlt évekhez hasonlóan alakul. Alfredsson megmutatta hogy még mindig a csapata leghasznosabb és legponterősebb játékosa. Kovalev nagyon gyenge. Az orosz játékmester eddig alul teljesít 6 pontjával nem a szurkolók kedvence. Talán a legnagyobb meglepetés elől Mike Fisher. A center játéka az előszezonban is kiemelkedő volt és az alapszakaszban is termel (13 pont). Érdemes még megemlíteni Jarkko Ruutu-t aki 7 pontot szedett már össze.

Daniel Alfredsson 14 meccs 18 pont (6+12) és +2
Nick Foligno 14 meccs 5 pont (3+2) +3
Jason Spezza 12 meccs 11 pont (1+10) és  +2
Milan Michalek 14 meccs 10 pont (7+3) és -1
Alex Kovalev 14 meccs 6 pont (4+2) -5
Jonathan Cheechoo 14 meccs 2 pont (0+2) és -2
Chris Kelly 14 meccs 6 pont (0+6) és 0
Chris Neil 14 meccs 3 pont (2+1) és +3
Shean Donovan 9 meccs 3 pont (1+2) és 0
Mike Fisher 14 meccs 13 pont (6+7) és+3
Peter Regin 11 meccs 4 pont (2+2) és +4
Ryan Shannon 9 meccs 0 pont és -3
Jarkko Ruutu 14 meccs 7 pont (4+3) és -1

Elvárások Decemberre:
Ez a hónap már nagyon fontos lesz a csapat számára, ha tudja tartani a csapat az októberi formát akkor tényleg lehetnek rájátszásról reményeink. Egyértelmű javulást várok a Kovalev-Cheechoo párostól. Ha a csapatot elkerülik a sérülések és a sérültek felépülnek tovább javulhatunk.

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása